Добрите практики при избор на храна за кучета

Всеки собственик, който отглежда и обича кучето си, си задава най-важния въпрос: кой е най- добрия избор на храна за кучета?

Добрите практики при избор на храна за кучета:

Наистина е трудно да се ориентираш, когато има толкова много производители, видове и вкусове на храна за домашни любимци. Но по-нататъшният живот на нашето куче зависи много от правилната диета, като се започне от основната възраст на кученцето, в която се полагат костите, ставите и най-важните телесни системи, и завършва с етапа на стареене, когато трябва да поддържате тези системи и да не провокират растежа на нежелани микроорганизми.

Какво НЕ трябва да правим, за да успеем да направим правилния избор при закупуване на храна за кучета .

  1. НЕ разчитайте на повсеместна реклама.

Компаниите за храни за кучета трябва да инвестират колкото е възможно повече в подобряването на своите фабрики, подобряване на качеството на суровините и разширяване на продуктовата си гама. Това, разбира се, не означава, че абсолютно нищо не трябва да се инвестира в реклама, а направете аналогия със стоки за хората. По правило непознати или нови продукти, за които научаваме от уста на уста, са по-вкусни и по-здравословни от тези, рекламирани по телевизията. Помислете дали производителят иска да скрие негативните нюанси в съдържанието на стоките зад ярък и цветен „пакет“?

  1. НЕ се доверявайте напълно на оценките за храни в интернет.

Първо, никога няма да разберете какви проучвания са направени. За да можете по- лесно да анализирате ситуацията на пазара на храни за кучета. Второ, не можете да сте 100% сигурни в тяхната автентичност. Такива оценки се съставят от всеки чуждестранен производител на фуражи. И във всяка страна резултатът е различен. Една и съща диета може да бъде оценена с шест звезди в една страна и само една в друга. Ето защо си струва да се мисли за независимостта и коректността на такива проучвания.

  1. НЕ търсете да е по-евтин хранителния продукт за Вашето куче.

Повярвайте ми, добрата храна не може да бъде евтина. Поне за точките, които бяха изброени по-рано: най-новите производствени технологии, най-добрите суровини… Освен това, избирайки евтина храна, ще похарчите много повече по-късно, когато сте принудени да вземете вашия домашен любимец на ветеринарен лекар. Купете допълнителни витамини и добавки или дори преминете към още по-скъпи диетични храни, напълно подкопавайки здравето на домашния любимец.

Ние от hranazakucheta.bg знаем колко важно да храните пухкавите си приятели с качественна храна за кучета, затова ви предлагаме голямо разнообразие.