Какво да знаем за различните видове гаражни врати

Различните видове гаражни врати

Има само 2 опции за това, как можете да отворите гаражната врата – ръчно или с помощта на дистанционното управление, ако портата е оборудвана с автоматично оборудване.

Средно автоматизацията на различните видове гаражни вратигаражните врати струва 140-300 евро. Това означава, че към цената на портата се добавят около 15-25% от цената на портата без автоматизация.

Изборът на гаражна врата с или без автоматично оборудване зависи от нивото на комфорт, на който сте свикнали, и от сумата, която сте готови да платите за това удоволствие.

За нас, ние сме дългогодишни производители на гаражни врати. Логел ООД, гр. София, ул. „Българска легия“ 41-А, 1618 ж.к. Бъкстон. Свържете се с нас на: (02) 489 4919.

Антикорозионна защита на гаражната врата

Първо си задайте въпроси:

Къде ще се намира гаражната врата, която купувате? В централна част, или някъде близо до морето, или на място с висока влажност?

Купувате ли ги за дома си или ще се намират някъде в автомивката?

Има ли високо съдържание на сол във въздуха?

Ще има ли въздействие върху портата отвътре и т.н.?

Всичко това трябва да се вземе предвид при избора на гаражна врата.

Вие сами отлично разбирате, че металните порти са най-податливи на корозия.

Ролетите са изработени от алуминий, който може да се окисли и корозира с течение на времето. Ролетните щори не са подходящи за инсталации като автомивка.

Секционните врати са изработени от разпенен полиуретан (пълнител) и поцинкована стомана, чиято повърхност е грундирана, покрита с лепилен лак и специално полиуретаново покритие (до 20-25 микрона), които перфектно издържат на всякакви атмосферни и външни влияния. Но освен материала на крилото на гаражната врата има и механизми, които също корозират.

Фитингите и механизмите за секционни врати могат да бъдат изработени от поцинкована стомана или неръждаема стомана. За максимална защита срещу корозия, всички механизми, както и ролките, могат да бъдат допълнително покрити със специално полимерно покритие (понякога до 3 слоя).