Как да премахнете запушването в мивката с помощта на домакински химикали?

Специални инструменти, предназначени да премахнат запушването в тръбите, могат да бъдат кисели или алкални. Най-често те са: течност и хелий (например Sanfor, Tiret Turbo, Deboucher). Изсушава се под формата на насипна пудра или гранули (например, Bugs Pothan, Mole, Chirton „Clean Gutters“

Средството за почистване на  тръби се избира в зависимост от материала на водоснабдяването и вида на очакваното замърсяване.

Няколко Съвета за Почистване на Вашите тръби, канали и WC

Най-евтиното, най-известното и универсално средство е това, което се основава на киселинни съединения и в повечето случаи разяжда блокажи от всякакъв произход. Но за най-сериозните случаи препоръчваме да опитате още по-бързо бързодействащ препарат под формата на гранулиран прах.

Течните почистващи препарати за блокиране са по-меки и лесни за използване. Какъвто и инструмент да изберете, първо почистете блокирането с вряла вода, като го държите за 20 минути (ако тръбите са стоманени) или 20-минутна струя гореща вода (ако тръбите са пластмасови). След това добавете почистващия разтвор точно следвайки инструкциите на производителя.

Ако децата живеят в къщата, тогава е по-добре да закупите почистващ препарат за тръби за един път в малки пакети. Преди да започнете да почиствате тръбите, не забравяйте да носите гумени ръкавици, в противен случай отстраняването на запушването ще се справи не само с корка, но и с кожата ви. Ако ще премахнете запушването в мивката с разяждащи химикали или zaоцет, не забравяйте да отворите прозореца.

Ако никой от горните методи не е работил, тогава е време да се обадите на водопроводчика. Най-вероятно застоя се образува твърде дълбоко и се запушва плътно извън обсега на повечето инструменти от запушвания.