Как сами да си направите септична яма без да изпомпвате?

За почистване на септичната яма от утайки е необходим сервизен представител. След като взе решение да оборудва автономна пречиствателна станция в съоръжението, собственикът получава двойна печалба: няма нужда да харчите пари за съоръжения за обезвреждане на отпадни води; утайката е висококачествен безплатен тор, който може да се използва за отглеждане на растения. Вижте как да си направите септична яма без да изпомпвате.

Сега искаме да Ви разкажем как сами да си направите септична яма без да изпомпвате.

Преди изграждането на септична яма е необходимо да се изчисли капацитетът на конструкцията. Санитарните стандарти установяват, че обемът на септична яма трябва да осигурява утаяване на водата в продължение на три дни. В резултат на това средният прием на човешка течност на ден, който е 200 литра, трябва да се умножи по три. Получаваме необходимия обем на септична яма за изхвърляне на отпадни води, които идват от един човек, живеещ в частна къща, в размер на 600 литра. Тогава 600 литра трябва да се умножат по броя на редовните потребители на канализацията.

Например за семейство от четирима души се нуждаете от септична яма за 2400 литра (2,4 м³). След като най-накрая се реши за обема на резервоара, трябва да започне изкопаването. Не забравяйте, че обемът на почвата, която трябва да бъде отстранена, трябва да е равен на капацитета на пречиствателната станция + общия обем бетонни стени, както и дъното на септичната яма! След приключване на изкопа, подготвената армировъчна мрежа трябва да бъде положена на дъното на ямата.

Препоръчваме да подредите субстрат за тях. За да разрешите този проблем, можете да използвате тухлена битка или камъни. Това ще осигури наистина надежден защитен слой за метала.

Препоръчваме краищата на арматурата да стърчат леко по стените на ямата. Това ще предпази ставите на бетонната купа от възможни пукнатини. След това дъното трябва да се напълни с бетон и да се остави за няколко дни, за да се получи необходимата здравина.

Ние сме Vodonoska.com, За контакт с нас: гр. София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.