Кои са най-предпочитаните ресторанти в София?

Много ресторанти в София са особено специални за живота на града и обикновено са претъпкани и доста шумни. Атмосферата е по-подходяща за забавление с приятели, отколкото за романтична вечеря.

Полезни съвети преди да избирате ресторанти

Бъдете готови за това, че в този ресторант храната и напитките ще са малко по-скъпи, а обслужването ще е малко по-бавно, отколкото например в ресторант отсреща, където няма шоу програма.

В ресторанта изберете бутилирано българско вино – то е по-евтино и не е по-лошо от вносното.

Ако не танцувате, резервирайте маса до изпълнителите или далеч от дансинга, тъй като танцьорите насърчават гостите да танцуват и понякога е много трудно да откажете покана.

Ресторанти с вечерна фолклорна програма, София:

Ресторант „Чевермето“. Адрес: пл. България, 1. Ресторантът е разположен на 2 нива, ако решите да направите видео или снимка, ще е по-удобно от втория етаж. Ежедневното шоу започва в 20:30 с първо певците, а след това и танцьорите.

Ресторант „Нашето село“. Адрес: бул. Академик И. Гешов, 15 г. В този ресторант трябва да поръчате чиния със закуски. На големи дървени дъски се сервират различни видове български деликатеси, сирена или меса на скара. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант Под Липите. Адрес: ул. Елин Пелин, 1. Ресторантът е открит през 1926г. Продуктите идват от ферма, която принадлежи на ресторанта. Фолклорно шоу – всяка вечер.

Ресторант Механа София. Адрес: бул. Княгиня Мария Луиза, 106. Механа се намира в непосредствена близост до централната жп гара в София. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант „Сайт Българи Заедно“. Адрес: ул. Генерал Столетов, 37 г. В сайта на заведението бъдещите клиенти са предупредени за необходимостта от носене на удобни обувки – тук танците не могат да бъдат избегнати. Фолклорно шоу и народни танци – всеки ден.

Ресторант „Механа При Братовчеда“. Адрес: Цариградско шосе, 129 – намира се в близост до метростанции Дружба и Интер Експо Център. Вечерно шоу – от вторник до събота.