Лазерно обезкосмяване – въпроси и отговор

Лазерно обезкосмяване – въпроси и отговори

Колко е ефикаснo лазерно обезкосмяване? Болезнена ли е? Колко време ще се държи резултата? Страховете, свързани с процедурата, ще отпаднат щом се информирате повече. Прочетете тази статия и разберете повече за тази модерна и съвременна форма на премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото.

  • Какво да се прави след лазерна епилация: бръснене – не бръснене?

Можете да се бръснете дори всеки ден! Само да не е с епилатор.

  • Страх ме е, че процедурата ще е много болезнена. Възможно ли е лазерът да е безболезнен?

Повечето специалистите работят с неодимов лазер, той обикновено не предизвиква болка. Освен това, ако е необходимо, използваме лед. Това помага на хората с много чувствителна кожа. За други видове лазер специалистите трябва да предлагат анестетичен крем. Също така след процедурата ние прилагаме пантенол върху третираните зони за да премахнем зачервяването и да успокоим кожата.

  • Четох във форумите, че след лазерна епилация има забавяне на менструацията. Има ли риск от нарушаване на цикъла?

Това е невъзможно. Лазерният лъч при лазерното обезкосмяване въздейства изключително върху меките тъкани, само върху дълбочината на косъма – това е около 4 милиметра под кожата. Лъчът не достига до важните репродуктивни органи.

Не препоръчваме лазерна епилация за момичета, които все още не са започнали менструалния цикъл. Процедурата може да се направи, когато цикълът продължава вече поне три години.

  • По-трудно ли се премахват черните косми от русите?

Напротив. Лазерът има двоен ефект върху черните косми, върху меланина и пигмента, както и върху съд, който подхранва космения фоликул. При бялите косми въздействието е само върху съдове. Следователно, черните косми се отстранява много по-бързо и по-добре.

  • Ако вземам хормонални лекарства, мога ли да направя лазер?

Да, можете. Лечението на хормоналния фон не е противопоказание за лазерната епилация.

  • Ако е имало прекъсване между процедурите за повече от 2 месеца, влияе ли това на броя на следващите процедури и ефекта?

Не, не влияе.