Разказваме за боксовите ръкавици

Кожени боксови ръкавици са практични, издръжливи. Достатъчно е да прекалите, да ударите снаряда, периодът на износване на стоката се намалява. Има модели, изработени от изкуствена кожа. Вътре те са изработени от перфориран велур, но отстъпват на моделите от естествена кожа по отношение на тяхната издръжливост.

Пълнител за боксови ръкавици

Преди време за пълнител се използваше конска коса. Производителите на пълнители за боксови ръкавици и оборудване използват различни техники и материали.

Боксовите ръкавици са пълни със слоеве от пяна. Вторият вариант ви позволява да запазите размера на ръкавиците независимо от теглото. Има модели против удари, те имат въздушна междина, която намалява силата на удара.

Ако моделът кожени боксови ръкавици е пълнен с памучна вата, пълнителят се смачква, което прави удара тежък, а защитата за ръцете намалява. Изберете качествен пълнител. С руно вътре, допълнително се вмъква вложка от полиуретанова пяна. Последният материал осигурява пружинни свойства, предпазва ръцете от нараняване и намалява силата на удара. Подплатата е с различна твърдост, всичко зависи от модела на ръкавиците.

Подсилената китка при боксовите ръкавици е важна за намаляване на риска от нараняване. Специално импрегниране и добър обмен на въздух се грижат за състоянието на ръцете, създават допълнителна защита, предотвратяват разпространението на бактерии и предотвратяват вонята.

Допълнителни елементи към боксовите ръкавици

Маншетът е лента, която маншета. Тя може да бъде кожа или висококачествен изкуствен аналог. Този детайл фиксира ръцете по -силно, намалява вероятността от разместване.се увива около китката. Палецът трябва да е в естествено положение, сякаш стискате ръката си в юмрук. Укрепването на тъканта около палеца намалява риска от нараняване по време на битка или тренировка.

Обърнете внимание и на вида на фиксиране. Той може да бъде:

  • Връзката е плътно прилепване и максимално задържане на ръцете на спортиста. Няма да можете сами да завържете ръкавиците си.
  •  Лесен за използване. Подходящ за начинаещи и търсещи качествено оборудване за тренировки.