Сватбените покани у нас и по света

В България например, правилата за излизане във ваканция не са толкова строги за всички. Не са толкова склонни да планират, затова мнозина се ограничават до официална покана, два месеца преди сватбата. Без допълнителни писма от календара. Но все пак, ако някой от Вашите гости работи по много натоварен график, има смисъл да предупреждавате такива хора за вашето сватбено събитие доста много предварително. Днес традицията за изпращане на писмените поканите за сватба у нас, която е била разработена особено на Запад, се засили и в България. Някои младоженци изпращат на гостите си картички с покани с изображения на цветя.

Сватбените покани у нас през 90-те

След 90-те покани под формата на картички стават популярни сред всички сфери на живота. През последните години, и особено този сезон, стилна сватба с вкус вече е немислима без изготвянето на сватбени покани. Направени в уникален дизайн, създаден специално за Вашето незабравимо тържество.

Как изглеждат сватбените покани у нас за съвременните сватби и каква е тяхната практическа роля? Както казахме неведнъж, всички правила за сватбата са ни продиктувани от особеностите на двойката и концепцията за събитието, изградено върху тях. Всяка концепция има свои нюанси, но поканите могат да бъдат от два вида: класически и оригинални.

Оригиналните сватбени покани се избират въз основа на темата на сватбата и в зависимост от изобретателността на двойката и организатора. Оригиналните сватбени покани включват джинджифилови бисквитки с глазурата, рисунка, на която ще информират гостите за всички детайли и подробности на сватбеното им тържество, или плуващи свещи в чаша, върху която текстът на поканата е отпечатан с красиво цветно мастило. Можете дори да снимате филм за видео сватбени покани и да изпращате дискове за своите гости или видео връзки по имейл. Вярно е, че описаните формати за покана не винаги са уместни. Разбира се, Вие добре сами можете да прецените, кое би било най-подходящо за Вас и Вашето неповторимо сватбено тържество.