SEO Агенция за вашия бизнес

Какво е SEO?

SEO “search engine optimization” означава „оптимизация за търсачки“. С най-прости думи, това означава процес на подобряване на вашия сайт, за да се увеличи видимостта му за съответните търсения. Колкото по-добра видимост имат вашите страници в резултатите от търсенето, толкова по-вероятно е да привлечете внимание. Както и да привлечете потенциални и съществуващи клиенти към вашия бизнес. Ето защо е толко важно да се свържете с SEO Агенция за вашия бизнес.

SEO Агенция за вашия бизнес

Как работи SEO?

Търсачките като Google и Bing използват ботове за обхождане на страници в мрежата. Те преминават от сайт на сайт, събират информация за тези страници и ги поставят в индекс. След това алгоритмите анализират страниците в индекса, като вземат предвид стотици фактори или сигнали за класиране. По този начин определят страниците за поръчки, които трябва да се появят в резултатите от търсенето за дадена заявка.

 

Факторите за класиране при търсене могат да се считат за помощници за аспекти на потребителското изживяване. SEO факторите организира факторите в шест основни категории и тегла, всяка от които се основава на цялостното му значение за SEO. Например качеството на съдържанието и изследването на ключови думи са ключови фактори за оптимизиране на съдържанието, а обхождането и удобството за мобилни устройства са важни фактори за архитектурата на сайта.

 

Алгоритмите за търсене са проектирани да показват подходящи, авторитетни страници и да осигурят на потребителите ефективно търсене. Оптимизирането на вашия сайт и съдържание с оглед на тези фактори може да помогне на вашите страници да се класират по-високо в резултатите от търсенето.

 

За разлика от платените реклами в мрежата за търсене, не можете да плащате на търсачките, за да получите по-високо класиране в органичното търсене.

Защо SEO е важен?

SEO е основна част от дигиталния маркетинг, тъй като хората извършват трилиони търсения всяка година, често с търговско намерение да намерят информация за продукти и услуги. Търсенето често е основният източник на цифров трафик за марки и допълва други маркетингови канали. По-голямата видимост и класирането по-високо в резултатите от търсенето, отколкото вашата конкуренция, може да окаже съществено влияние върху крайния резултат.

 

Резултатите от търсенето се развиват през последните няколко години, за да дадат на потребителите по-директни отговори и информация, която е по-вероятно да задържи потребителите на страницата с резултати, вместо да ги насочва към други уебсайтове.